Mrkvovo-jablečný salát s křupavým tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-jablečný salát s křupavým tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61078 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej řepkový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Wasabi pasta |
20 g | Zázvor celý |
Tofu | |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
100 ml | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
Salát | |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Jablka |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 155,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 55,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ocet jablečný, Olej sezamový, Sůl, Wasabi pasta, Zázvor celý, Olej sezamový, Sirup javorový, Citronová šťáva, Jablka, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Pepř černý mletý, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej řepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvovo-jablečný salát s křupavým tofu postup přípravy receptu:
1 | Příprava dresinku: Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Jablečný ocet, třtinový cukr, wasabi, sezamový olej, řepkový olej a 2 lžíce vody prošleháme metličkou. Nalijeme na zázvor, promícháme a dochutíme kořením, solí a pepřem. |
2 | Osušené tofu nakrájíme na plátky, které necháme asi 20 minut marinovat ve směsi sójové omáčky a javorového sirupu. Plátky během marinování jednou obrátíme. |
3 | Nasucho v pánvi orestujeme sezam, vsypeme do misky a necháme vychladnout. |
4 | Z očištěné mrkve a omytých jablek nakrájíme škrabkou dlouhé proužky, které v míse promícháme a zakapeme citronovou šťávou. |
5 | V pánvi rozehřejeme sezamový olej a marinované plátky tofu na něm po všech stranách opečeme. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
6 | Mrkvovo-jablečný salát v míse smícháme s dresinkem. Upravíme na talíře spolu s plátky tofu. Salát podáváme posypaný sezamem. |
Poznámka
Salát můžeme před podáváním posypat čerstvým nasekaným koriandrem.