Hrášková polévka s tofu a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s tofu a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61081 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
750 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Margarín |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tofu uzené |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s tofu a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a mrkev spolu s omytým řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme margarín a ze všech stran na něm opečeme tofu nakrájené na kostičky. Přidáme celer, mrkev, cibuli a necháme zesklovatět. |
3 | Hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přisypeme nasekanou petrželku, majoránku, bobkové listy a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku vaříme do změknutí brambor. |
4 | Potom vyjmeme bobkové listy a nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou. |