Salát z červeného zelí a ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí a ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61082 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Banány |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Hřebíček mletý |
50 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sladký rýžový ocet |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 724,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 906,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček mletý, Hrozinky, Jablka, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sladký rýžový ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z červeného zelí a ovoce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem. |
2 | Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme. |
3 | Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme. |
4 | Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny. |