Horská čočka v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horská čočka v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61088 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Čočka horská |
4 polévková lžíce | Margarín |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pórek |
100 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata loupaná celá |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl horská |
100 g | Tofu uzené |
2 ks | Tymián čerstvý |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 913,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer bulvový, Protlak rajčatový sterilovaný, Šalotka, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čočka horská, Rajčata loupaná celá, Sůl horská, Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Horská čočka v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, celer a šalotku spolu s osušeným tofu nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci na 2 lžících rozehřátého margarínu osmahneme najemno nakrájený pórek, připravenou mrkev, šalotku, celer a tofu. Vmícháme rajčatový protlak a vše prohřejeme. Zalijeme balsamicem a přivedeme k varu. Potom přilijeme zeleninový výre, přidáme čočku, rajčata, snítku tymiánu a nasekanou petrželku. Za občasného míchání zvolna vaříme asi 25 minut. |
3 | Nakonec vmícháme zbylý margarín nakrájený na kostičky a pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Každou porci ozdobíme lístky ze snítky tymiánu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou špecle.