Jednoduchý recept

Horská čočka v rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61088

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
100 g Celer bulvový
4 polévková lžíce Margarín
100 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Protlak rajčatový sterilovaný
50 g Pórek
400 g Rajčata loupaná celá
1 kávová lžička Sůl horská
100 g Tofu uzené
2 ks Tymián čerstvý
800 ml Vývar zeleninový
200 g Čočka horská
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
12% Sacharidy 44 g
22% Tuky 17 g
55% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Horská čočka v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev, celer a šalotku spolu s osušeným tofu nakrájíme na malé kostičky.

2

V hrnci na 2 lžících rozehřátého margarínu osmahneme najemno nakrájený pórek, připravenou mrkev, šalotku, celer a tofu. Vmícháme rajčatový protlak a vše prohřejeme. Zalijeme balsamicem a přivedeme k varu. Potom přilijeme zeleninový výre, přidáme čočku, rajčata, snítku tymiánu a nasekanou petrželku. Za občasného míchání zvolna vaříme asi 25 minut.

3

Nakonec vmícháme zbylý margarín nakrájený na kostičky a pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

4

Každou porci ozdobíme lístky ze snítky tymiánu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou špecle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept