Jednoduchý recept

Frikasé ze sójových plátků s rýží basmati

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61089

Ingredience

180 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Hrášek sterilovaný
1 špetka Kari koření
3 polévková lžíce Margarín
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev sterilovaná
1 kávová lžička Nektar z agáve
2 polévková lžíce Olej řepkový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže Basmati
100 ml Smetana ovesná
200 plátek Sójové plátky
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé veganské
1 l Vývar zeleninový
180 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
23% Sacharidy 82 g
26% Tuky 20 g
92% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Frikasé ze sójových plátků s rýží basmati postup přípravy receptu:

1

Do zeleninového vývaru vsypeme sójové plátky, přivedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme 10 minut pod pokličkou nabobtnat. Potom plátky sítem vyjmeme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Vývar uchováme.

2

Rýži přivedeme k varu (ve dvojnásobném množství osolené vody) a zvolna vaříme asi 14 minut.

3

V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sójové plátky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme.

4

V hrnci rozehřejeme margarín, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Ochutíme kari kořením a za stálého míchání přiléváme asi 500ml vývaru. Za občasného míchání omáčku povaříme 5 minut.

5

Do omáčky přidáme sójové plátky s cibulí, nakrájený chřest, sterilovaný hrášek s mrkví a přepůlené žampiony. Zvolna povaříme ještě 5 minut.

6

Nakonec pokrm dochutíme vínem, citronovou šťávou, nektarem z agáve, solí a pepřem. Pro zjemnění přilijeme ovesnou smetanu.

7

Podáváme s uvařenou rýží basmati.

Poznámka

Do omáčky můžeme přidat lžičku veganského worcesteru. Voda na vaření rýže - podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept