Jednoduchý recept

Kyselý krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61091

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Ořechy Kešu
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 883kJ
3% Sacharidy 12 g
22% Tuky 16 g
5% Sodík 103 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kyselý krém postup přípravy receptu:

1

Nesolené kešu oříšky namočíme do studené vody nejméně na 8 hodin, nejlépe do druhého dne.

2

Oříšky sítem vyjmeme a vsypeme do mixeru. Mixujeme spolu se 125ml vody, oloupaným česnekem a citronovou šťávou. Začneme mixovat na nejnižším stupni, postupně zvyšujeme na nejvyšší stupěň až do krémové konzistence.

3

Hotový krém podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Solit a pepřit můžeme výrazněji. Krém podáváme na krajíčku čerstvého chleba, je vhodný i jako dip na pečené brambory. Voda na namočení ořechů - podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept