Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61099

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kapary sterilované
10 plátek Listové těsto veganské
1 polévková lžíce Olej lanýžový
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy nakládané
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata loupaná celá
1 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Smetana ovesná
0,5 kávová lžička Sůl
40 ml Víno červené veganské
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 48 kcal
Kilojoule 202kJ
1% Sacharidy 3 g
5% Tuky 4 g
16% Sodík 328 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pizza taštičky postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, kapary a přepůlené olivy. Přidáme najemno nasekaný česnek a vše necháme změknout. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme nasekaná rajčata z konzervy, okořeníme oreganem a zvolna vaříme 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

2

Plátky zmrazeného těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme mírně rozmrazit. Potom plátky napříč přepůlíme, abychom získali čtverce těsta.

3

Lanýžový olej smícháme s rajčatovou omáčkou a do středu čtverců dáme lžíci omáčky. Těsto přiklopíme (špičku na špičku, aby vznikla taštička) a okraje přimáčkneme vidličkou.

4

Vrchní stranu taštiček potřeme ovesnou smetanou a posypeme sezamem.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept