Pizza taštičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza taštičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61099 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
10 plátek | Listové těsto veganské |
1 polévková lžíce | Olej lanýžový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy nakládané |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata loupaná celá |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Smetana ovesná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 ml | Víno červené veganské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 75,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 93,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapary sterilované, Olivy nakládané, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Protlak rajčatový sterilovaný, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej lanýžový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Listové těsto veganské, Rajčata loupaná celá, Smetana ovesná, Víno červené veganské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza taštičky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, kapary a přepůlené olivy. Přidáme najemno nasekaný česnek a vše necháme změknout. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme nasekaná rajčata z konzervy, okořeníme oreganem a zvolna vaříme 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Plátky zmrazeného těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme mírně rozmrazit. Potom plátky napříč přepůlíme, abychom získali čtverce těsta. |
3 | Lanýžový olej smícháme s rajčatovou omáčkou a do středu čtverců dáme lžíci omáčky. Těsto přiklopíme (špičku na špičku, aby vznikla taštička) a okraje přimáčkneme vidličkou. |
4 | Vrchní stranu taštiček potřeme ovesnou smetanou a posypeme sezamem. |
5 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Podáváme teplé i studené. |