Kynutý cop s ovesnou smetanou

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 42gramůDroždí
    • 4lžíceCukr krupice
    • 300mililitrůMléko sójové
    • 1gramMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 60gramůMargarín
    • 50gramůSmetana ovesná
    • 1lžíceCukr krystal
    • 0,5lžičkaSůl
  • Na pomoučnění válu
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
250 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozdrobíme droždí se špetkou cukru a přilijeme asi 2 lžíce vlažného sójového mléka. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Ze stran shrneme do mléka trochu mouky, mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Zbylé mléko s margarínem zahřejeme a přilijeme do těsta. Vařečkou nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto, mísu přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 1 hodinu. Na pomoučněné pracovní ploše vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a vyválíme dlouhé válečky - prameny. Na plechu vyloženém pečicím papírem upleteme z pramenů cop, který potřeme trochou ovesné smetany. Pod utěrkou necháme kynout ještě 1 hodinu. Vykynutý cop znovu potřeme ovesnou smetanou a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 35 minut dozlatova. Upečený cop necháme prochladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.