Jednoduchý recept

Kynutý cop s ovesnou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61101

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
42 g Droždí
60 g Margarín
300 ml Mléko sójové
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Smetana ovesná
0,5 kávová lžička Sůl
Na pomoučnění válu
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 830kJ
22% Sacharidy 80 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 381 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kynutý cop s ovesnou smetanou postup přípravy receptu:

1

V misce rozdrobíme droždí se špetkou cukru a přilijeme asi 2 lžíce vlažného sójového mléka. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Ze stran shrneme do mléka trochu mouky, mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek.

2

Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Zbylé mléko s margarínem zahřejeme a přilijeme do těsta. Vařečkou nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto, mísu přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 1 hodinu.

3

Na pomoučněné pracovní ploše vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a vyválíme dlouhé válečky - prameny. Na plechu vyloženém pečicím papírem upleteme z pramenů cop, který potřeme trochou ovesné smetany. Pod utěrkou necháme kynout ještě 1 hodinu.

4

Vykynutý cop znovu potřeme ovesnou smetanou a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 35 minut dozlatova.

5

Upečený cop necháme prochladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept