Jednoduchý recept

Bratislavské ořechové šátečky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61103

Ingredience

Těsto
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Náplň
120 g Cukr moučkový
80 g Ořechy lískové
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na pomoučnění válu
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 889kJ
7% Sacharidy 25 g
15% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bratislavské ořechové šátečky postup přípravy receptu:

1

Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme nakrájené máslo a přilijeme smetanu. Hnětačem vše zpracujeme na drobivou hmotu a potom rukama rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.

2

Z bílků vyšleháme pevný sníh. Přidáme mleté oříšky, moučkový cukr a zlehka promícháme.

3

Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme připravené křehké těsto na tenký plát. Nakrájíme na čtverce o rozměrech asi 6x6 cm. Čtverce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a na každý dáme lžičku náplně. Těsto přeložíme do tvaru trojhranného šátečku a okraje přitiskneme.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-15 minut dozlatova.

Poznámka

Náplň můžeme připravit i z mletých mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept