Turecká veganská pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecká veganská pizza
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61107 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
260 ml | Voda pitná |
Obloha | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
4 ks | Rajčata |
500 g | Rajčatové pyré |
0,5 ks | Salát ledový |
100 g | Sójové plátky |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Turecká veganská pizza | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Muškátový oříšek, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sójové plátky, Vývar zeleninový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Turecká veganská pizza postup přípravy receptu:
1 | Droždí a cukr vsypeme do mísy a zalijeme 3 lžícemi teplé vody. Necháme stát asi 10 minut. |
2 | Potom do mísy vsypeme mouku se solí, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj olivový olej a 250ml vlažné vody. Vypracujeme těsto, které vytvarujeme do tvaru koule. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. |
3 | Sójové plátky přivedeme k varu v zeleninovém vývaru. Odstavíme a pod pokličkou necháme 10 minut nabobtnat. Plátky potom slijeme do síta a přebytečnou tekutinu z nich vymačkáme. |
4 | V pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky po všech stranách, přidáme nasekanou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Vmícháme koření, rajčatový protlak, cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme rajčatovým pyré a zvolna povaříme 10 minut. |
5 | Na pomoučněné pracovní ploše těsto ještě prohněteme a potom rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rajčatovo-sójovou směsí a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut. |
6 | Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, omytý salát natrháme na kousky. Hotovou pizzu posypeme nakrájenou zeleninou a podáváme. |