Jednoduchý recept

Špagety se zelenou špaldou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61108
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná celá
500 g Špagety, Makarony vařené
100 g Špalda zelená
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené veganské
500 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Cukr třtinový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
15% Sacharidy 55 g
12% Tuky 9 g
43% Sodík 852 mg
19% Bílkoviny 11 g

Špagety se zelenou špaldou postup přípravy receptu:

1

Nasekaná zrnka zelené špaldy nasucho orestujeme v hrnci, aby začala pouštět barvu. Potom je zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme stát 1 hodinu.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Vše restujeme asi 2 minuty. Přidáme připravenou špaldu, zlehka opečeme, vmícháme rajčatový protlak s cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Vše zalijeme vínem, přivedeme znovu k varu, přidáme rajčata a oregano. Zvolna povaříme asi 30 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a ihned podáváme s vařenými špagetami.

Poznámka

Pokud připravujeme špagety pro děti, víno nahradíme vodou s trochou hroznové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept