Recept

Mandlové košíčky s rybízem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61113

Ingredience

Na těsto
35 g Cukr moučkový
40 g Mandle mleté
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks žloutek
Na náplň
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
130 g Jahody zahradní
200 g Rybíz černý
200 g Rybíz červený
1 polévková lžíce Želé rybízové
Na sníh
65 g Cukr krupice
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na formičky
10 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
20% Sacharidy 71 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 153 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mandlové košíčky s rybízem postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, formičky vytřeme máslem. Košíčky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

2

V míse promícháme mouku s mletými mandlemi a máslem. Poté přidáme zbylé suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme asi půl hodiny v chladničce.

3

Otrhaný a omytý rybíz necháme okapat, vložíme do kastrolu spolu s cukrem a na mírném plameni necháme dusit. Bobulky nesmí popraskat!

4

Omyté a okapané jahody nakrájíme na kousky, přidáme spolu s želé k rybízu, promícháme a necháme vychladnout.

5

Vál zlehka posypeme moukou, těsto vyjmeme z chladničky a vyválíme z něj placku. Z ní vykrájíme kolečka o průměru formiček, do kterých je vložíme. Těsto vidličkou propícháme a pečeme zhruba 10 – 12 minut.

6

Upečené košíčky necháme vychladnout.

7

V mezičase připravíme sníh. Bílky se solí ušleháme, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh hladký a lesklý.

8

Vychladlé košíčky vyjmeme z formiček, naplníme okapanou rybízovou náplní a překryjeme vyšlehaným sněhem.

9

Teplotu trouby snížíme na 150 °C a košíčky v ní pečeme zhruba 12 – 15 minut.

10

Košíčky podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept