Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61115 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 krajíc | Chléb slunečnicový |
400 g | Cibule perlová |
35 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
100 g | Rukola |
150 g | Salát kadeřavý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 251,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 368,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Cibule perlová, Olej olivový, Pepř zelený mletý, Rukola, Salát kadeřavý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné malé cibulky vložíme do pekáčku, polijeme je olejem, osolíme a opepříme podle chuti, vše dobře promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Cibulky pečeme přibližně 35-40 minut do zlatohněda. |
2 | Listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat a dáme do mísy. Tvrdý kozí sýr nastrouháme na hoblinky a odložíme. |
3 | Upečenou cibuli vyjmeme z pekáčku děrovanou naběračkou a odložíme do misky. Šťávu s omastkem z cibule ochutíme troškou octa, promícháme a touto zálivkou polijeme salátové listy. Znovu je zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Na každou porci salátu poklademe upečené cibulky, které posypeme hoblinkami sýru a ihned podáváme s čerstvým chlebem. |