Jednoduchý recept

Barevná rýžová pánev

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61125

Ingredience

1 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
1 špetka Cukr krupice
100 g Hrášek
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
250 g Rýže předvařená (parboiled)
200 g Smetana špaldová
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tofu uzené
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
22% Sacharidy 79 g
14% Tuky 11 g
49% Sodík 981 mg
36% Bílkoviny 20 g

Barevná rýžová pánev postup přípravy receptu:

1

V zeleninovém vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu.

2

V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené tofu. Vyjmeme z pánve a odložíme.

3

Na stejné pánvi osmahneme nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou bílou část jarních cibulek. Přimícháme kari koření a cukr. Potom přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vsypeme hrášek a za občasného míchání vše restujeme asi 4 minuty. Nakonec zalijeme špaldovou smetanou a přivedeme k varu.

4

Uvařenou, okapanou rýži spolu s opečeným tofu přidáme k zelenině do pánve, vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.

5

Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept