Recept

Preclíky z plundrového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61127

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr krystal
30 g Droždí
0,4 l Mléko polotučné
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
220 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
Na potření
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
24% Sacharidy 86 g
46% Tuky 34 g
11% Sodík 221 mg
26% Bílkoviny 15 g

Preclíky z plundrového těsta postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Droždí rozetřeme se 3 lžícemi vlažného mléka a 1 lžičkou cukru. Mouku (asi 50 g odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj vlijeme utřené droždí, zaprášíme moukou a necháme vykynout.

3

V kastrůlku rozehřejeme 50 g másla, vlijeme se zbylým mlékem, cukrem a solí vmícháme do mouky s kváskem a vypracujeme hladké, lesklé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

4

V mezičase zbylé máslo utřeme do pěny, nejlépe šlehačem. Vál posypeme moukou, na něm z vykynutého těsta vyválíme tenkou placku obdélníkového tvaru, potřeme asi pětinou másla, přeložíme a opět vyválíme. Poté necháme těsto asi 15 minut odpočinout v chladničce. Takto postupujeme, dokud nevypotřebujeme všechno máslo.

5

Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých vyválíme tenké proužky a tvoříme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným s vodou a posypeme hrubým krystalovým cukrem.

6

Preclíky položíme na plechy a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept