Musaka pro vegany

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vývaru přivedeme k varu sójové plátky, odstavíme a necháme pod pokličkou 10 minut nabobtnat.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového olej a opečeme na něm oloupané, na plátky nakrájené brambory. Vyjmeme na ubrousek a po okapání mírně osolíme.
  • 3
    Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a opečeme ně něm na plátky nakrájený lilek. Stejně jako brambory necháme plátky okapat na ubrousku a osolíme je.
  • 4
    Sójové plátky slijeme v sítu a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak, cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme konzervovaná rajčata, přidáme sójové plátky a okořeníme skořicí, kmínem, novým kořením, saturejkou, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku zvolna povaříme asi 10 minut.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme margarínem a střídavě do ní vrstvíme brambory, omáčku a lilek. Vrchní vrstvu tvoří lilek, který posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 7
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.