Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61131

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 špetka Kmín drcený
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Margarín
1 špetka Nové koření mleté
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
800 g Rajčata loupaná celá
1 špetka Saturejka
1 špetka Skořice mletá
50 g Sójové plátky
150 g Sýr ořechový
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 532kJ
14% Sacharidy 50 g
22% Tuky 16 g
42% Sodík 834 mg
26% Bílkoviny 15 g

Musaka pro vegany postup přípravy receptu:

1

Ve vývaru přivedeme k varu sójové plátky, odstavíme a necháme pod pokličkou 10 minut nabobtnat.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového olej a opečeme na něm oloupané, na plátky nakrájené brambory. Vyjmeme na ubrousek a po okapání mírně osolíme.

3

Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a opečeme ně něm na plátky nakrájený lilek. Stejně jako brambory necháme plátky okapat na ubrousku a osolíme je.

4

Sójové plátky slijeme v sítu a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

5

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak, cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme konzervovaná rajčata, přidáme sójové plátky a okořeníme skořicí, kmínem, novým kořením, saturejkou, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku zvolna povaříme asi 10 minut.

6

Zapékací mísu vymažeme margarínem a střídavě do ní vrstvíme brambory, omáčku a lilek. Vrchní vrstvu tvoří lilek, který posypeme nastrouhaným sýrem.

7

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept