Dortíčky s hruškami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
54 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Opláchnuté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu vlijeme víno, citronovou šťávu, přidáme hrušky a chvíli dusíme (cca 3 minuty). Poté odstavíme a hrušky necháme okapat. Poté je podélně několikrát nařízneme.
  • 3
    V misce smícháme mleté mandle se smetanou a medem.
  • 4
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na 3 mm, vykrájíme oválky větší než velikost hrušek. Oválky vyložíme na plech a vidličkou propícháme. Středy potřeme mandlovou náplní, poklademe hruškami řeznou stranou dolů. Okraje oválků potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut.
  • 5
    Upečené dortíčky necháme mírně zchladnout, potřeme rybízovým želé a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.