Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61132

Ingredience

Na těsto
400 g Listové těsto
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Citronová šťáva
6 ks Hrušky
150 g Mandle mleté
2 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Víno bílé
3 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 678kJ
22% Sacharidy 79 g
73% Tuky 54 g
1% Sodík 11 mg
31% Bílkoviny 17 g

Dortíčky s hruškami postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Opláchnuté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu vlijeme víno, citronovou šťávu, přidáme hrušky a chvíli dusíme (cca 3 minuty). Poté odstavíme a hrušky necháme okapat. Poté je podélně několikrát nařízneme.

3

V misce smícháme mleté mandle se smetanou a medem.

4

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na 3 mm, vykrájíme oválky větší než velikost hrušek. Oválky vyložíme na plech a vidličkou propícháme. Středy potřeme mandlovou náplní, poklademe hruškami řeznou stranou dolů. Okraje oválků potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut.

5

Upečené dortíčky necháme mírně zchladnout, potřeme rybízovým želé a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept