Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61134

Ingredience

250 g Cukr krupice
50 g Cukr krystal
1 kávová lžička Hřebíček mletý
65 g Kandovaná citronová kůra
1 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
530 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
65 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy lískové
1,5 kávová lžička Rum
250 g Sirup zlatý
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 445kJ
27% Sacharidy 98 g
25% Tuky 18 g
3% Sodík 62 mg
16% Bílkoviny 9 g

Německé perníčky postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, perníčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Máslo s řepným sirupem ve velkém kastrole na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až se cukr rozpustí. Poté mícháme do vychladnutí.

3

V míse promícháme mouku (odložíme 30 g na posypání válu), mleté oříšky, mleté koření, kypřicí prášek, drobně pokrájenou kůru a sodu smíchanou s rumem. Směs vmícháme do máslové směsi. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky.

4

Odpočinuté těsto na moukou posypaném válu rozválíme na placku o tloušťce asi 5 mm, vykrájíme obdélníčky (3x7 cm). Obdélníčky potřeme máslem, posypeme hrubým krystalem a vložíme na plechy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.

5

Upečené perníčky necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept