Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61135 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
200 g | Krakauer - veganská uzenina |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Margarín |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
100 g | Smetana ovesná |
100 g | Sójový jogurt bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ořechový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 927,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 11,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Petržel - nať, Pórek, Sójový jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krakauer - veganská uzenina, Smetana ovesná, Sýr ořechový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém margarínu (2 lžíce) osmahneme nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme na plátky nakrájené brambory (předem vařené ve slupce a oloupané) a vše chvíli restujeme. Okořeníme kmínem, majoránkou a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme lžící margarínu a rovnoměrně do ní rozprostřeme směs z pánve. |
3 | Sýr nastrouháme a rozmícháme se sójovým jogurtem a ovesnou smetanou dohladka. Vmícháme nasekanou petrželku. |
4 | Uzeninu nakrájíme na plátky a poklademe jimi směs v míse. Zalijeme sýrovou směsí a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh veganského sýru.