Jednoduchý recept

Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61135

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
200 g Krakauer - veganská uzenina
0,5 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Margarín
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
100 g Smetana ovesná
100 g Sójový jogurt bílý
200 g Sýr ořechový
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
13% Sacharidy 48 g
10% Tuky 8 g
37% Sodík 738 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém margarínu (2 lžíce) osmahneme nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme na plátky nakrájené brambory (předem vařené ve slupce a oloupané) a vše chvíli restujeme. Okořeníme kmínem, majoránkou a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Zapékací mísu vymažeme lžící margarínu a rovnoměrně do ní rozprostřeme směs z pánve.

3

Sýr nastrouháme a rozmícháme se sójovým jogurtem a ovesnou smetanou dohladka. Vmícháme nasekanou petrželku.

4

Uzeninu nakrájíme na plátky a poklademe jimi směs v míse. Zalijeme sýrovou směsí a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i jiný druh veganského sýru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept