Jednoduchý recept

Fazolový hrnec Tex-Mex

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61136

Ingredience

4 ks Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
180 g Fazole bílé sterilované
180 g Fazole červené sterilované
1 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
800 g Rajčata loupaná celá
200 g Seitan
1 polévková lžíce Sirup cukerný
1 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 7 g
49% Sodík 983 mg
38% Bílkoviny 21 g

Fazolový hrnec Tex-Mex postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a seitan. Vmícháme rajčatový protlak, znovu osmahneme, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a sirup. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 15 minut.

2

Oboje fazole vlijeme do síta, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole potom přidáme do hrnce asi 10 minut před koncem vaření. Pokrm nakonec dochutíme kmínem, solí a pepřem.

3

Při podávání přidáme do každé porce podélně překrojené brambory (vařené ve slupce a oloupané). Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Můžeme použít ostřejší druh hořčice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept