Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61137 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kvasnicové vločky |
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
200 g | Smetana špaldová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé veganské |
500 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Žampiony čerstvé |
Těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Těstoviny grahamové |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 806,0mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vývar zeleninový, Těstoviny grahamové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kvasnicové vločky, Smetana špaldová, Víno bílé veganské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut. |
2 | Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme. |
3 | Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |