Jednoduchý recept

Šafránové rizoto s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Šafránové rizoto s houbami 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61140

Ingredience

300 g Hříbky čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rajčata loupaná celá
400 g Rýže Basmati
100 g Smetana sójová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé veganské
1 l Vývar zeleninový
2 g Šafrán
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
18% Sacharidy 64 g
22% Tuky 17 g
70% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Šafránové rizoto s houbami postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje a necháme na něm zesklovatět na kostičky nasekané šalotky. Přidáme rýži a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Zalijeme vínem a když se tekutina téměř vstřebá, přilijeme naběračku teplého zeleninového vývaru. Proces opakujeme, dokud není rýže měkká (10 -15 minut). S poslední naběračkou vývaru přidáme do rýže šafrán. Asi 100ml vývaru ponecháme na další použití.

2

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Uchováme na teplém místě.

3

V pánvi zahřejeme sójovou smetanu se zbylými 100ml vývaru, vmícháme rajčata a vše povaříme 5 minut.

4

Rýži upravíme na talíře, přidáme rajčatovou smetanu a houby. Rizoto ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Pokud není sezóna čerstvých hub, použijeme žampiony.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept