Špaldové špagety s cuketou a tofu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme špagety.
  • 2
    V pánvi na 2 lžících sezamového oleje necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme osušené, na kostky nakrájené uzené tofu a opečeme je po všech stranách. Osolíme, opepříme, ochutíme rýžovým sirupem a směsí pěti koření.
  • 3
    Sezamovou pastu (tahini) vmícháme do vývaru a směsí zalijeme tofu. Přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu a necháme zvolna povařit 3 minuty. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
  • 4
    Zbylý sezamový olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme omyté, na tenké nudličky nakrájené cukety a prohříváme je 1-2 minuty.
  • 5
    Uvařené špagety slijeme a po okapání upravíme na talíře. Na každou porci přidáme hrst cuketových nudliček a naběračku omáčky s uzeným tofu.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.