Jednoduchý recept

Zeleninové kebaby v Pita chlebu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61145
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb Pita
1 ks Cibule červená
2 ks Cuketa
2 ks Lilek
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 642kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 12 g
10% Sodík 204 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninové kebaby v Pita chlebu postup přípravy receptu:

1

Lilky podélně nakrájíme na plátky silné 1cm, osolíme je, zatížíme prkénkem a necháme asi 30 minut uležet.

2

Na marinádu smícháme v misce olej, cayenský pepř, mletou papriku, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř.

3

Plátky lilku omyjeme pod studenou vodou a naložíme do připravené marinády. Přikryjeme fólií a necháme v chladničce 1 hodinu.

4

Cukety nakrájené na plátky a papriky nakrájené na nudličky zakapeme olivovým olejem. Spolu s marinovanými plátky lilku vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Krátce před koncem pečení do trouby dáme prohřát Pita chleby asi na 2 minuty.

5

Pita chleby naplníme upečenou zeleninou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept