Palačinky s mátovo-jogurtovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s mátovo-jogurtovým dipem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61147 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
Palačinky | |
---|---|
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
750 ml | Minerální voda perlivá |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
Dip | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana ovesná |
400 g | Sójový jogurt bílý |
1 špetka | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Obloha | |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř bílý |
5 ks | Pórek |
250 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,9mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Minerální voda perlivá, Olej slunečnicový, Sůl, Citronová šťáva, Cukr krupice, Máta, Sůl, Zázvor celý, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sójový jogurt bílý, Pórek, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ovesná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Palačinky s mátovo-jogurtovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, minerálku a vymícháme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme asi 15 minut odpočinout. |
2 | Na dip vymícháme ve vysoké nádobě jogurt s oloupaným, najemno nastrouhaným zázvorem a se smetanou. Vše ještě rozmixujeme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimícháme nasekanou mátu. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek. Přidáme na nudličky nakrájené papriky a krátce restujeme. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčátka a vše povaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme naběračku připraveného palačinkového těsta, které rovnoměrně rozlijeme. Když těsto ztuhne, necháme palačinku jen sklouznout na talíř. Na neopečenou stranu naneseme 2 lžíce povařené zeleninové směsi a palačinku opečeme i z této strany. Postup opakujeme do spotřebování těsta. |
5 | Hotové palačinky upravíme na talíře a zvlášť v mističce podáváme |
6 | dip. |
Poznámka
Použijeme mladé, malé pórky.