Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61148 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Řízky | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 kávová lžička | Kapary sterilované |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Potravinářský škrob |
50 g | Smetana sójová |
60 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
Omáčka | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
1 kávová lžička | Potravinářský škrob |
200 g | Smetana ovesná |
50 ml | Víno bílé veganské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
120 ml | Vývar zeleninový |
Salát | |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Čekanka |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Nektar z agáve |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Rajčata Cherry |
100 g | Salát Polníček |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 594,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 322,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 11,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Kapary sterilované, Kari koření, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Smetana sójová, Strouhanka, Sůl, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Voda pitná, Balsamico ocet, Čekanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Pepř zelený mletý, Vývar zeleninový, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Rajčata Cherry, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářský škrob, Potravinářský škrob, Smetana ovesná, Víno bílé veganské, Nektar z agáve nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky. |
2 | Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. |
3 | Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme. |
4 | Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme. |
5 | Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku. |