Fenyklový džus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový džus
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61159 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Jablka |
1 ks | Okurka salátová |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 429kJ
7% Sacharidy 25 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 21 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 942,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 785,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Okurka salátová, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový džus postup přípravy receptu:
1 | Okurku, hlízu fenyklu a jablko omyjeme. Špenát propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vše dáme do došťavňovače a zpracujeme na šťávu. |
3 | Džus nalijeme do sklenic a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme zelené jablko.