Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 61175

Ingredience

Na těsto
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
42 g Droždí
210 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
520 g Pohanková mouka hladká
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na polevu
200 g Cukr moučkový
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobu
50 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
25% Sacharidy 92 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 296 mg
24% Bílkoviny 14 g

Kynuté trojhránky postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

2

V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka.

3

Oloupané mandle drobně posekáme.

4

V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout.

5

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky.

6

Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout.

7

Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi.

8

Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept