Jednoduchý recept

Bulky z žitné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61177

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 balení Droždí sušené
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na posypání
0,5 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Mák - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
28% Sacharidy 101 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 104 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bulky z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bulky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

2

V misce promícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem. Směs vlijeme do mísy, v níž jsme promíchali obě prosáté mouky (20 g mouky pšeničné odložíme na posypání válu) se solí a olejem. Těsto zpracujeme v hnětači, až se přestane lepit. Poté pod utěrkou necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.

3

Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, vyválíme válec, z něj krájíme asi 12 – 14 kousků. Z každého utvoříme bulku (pokud by se těsto lepilo, posypeme si dlaně hladkou moukou) a položíme na plech. Mezi bulkami necháme prostor, aby se nespojily, ještě budou kynout.

4

Připravené bulky potřeme vodou, posypeme mákem a kmínem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 60 minut kynout.

5

Vykynuté bulky pečeme v předehřáté troubě asi 20 – 25 minut do zlatova. Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept