Kynuté bulky s rozinkami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky.
  • 3
    Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut.
  • 4
    Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout.
  • 5
    Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
  • 6
    Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.