Bramborový chléb s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chléb s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61182 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Na vaření brambor | |
---|---|
250 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na těsto | |
3 špetka | Anýz mletý |
42 g | Droždí |
300 g | Mouka pšeničná celozrnná |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slunečnice - semena |
20 g | Tuk rostlinný |
200 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 695,3mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 191,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Anýz mletý, Droždí, Slunečnice - semena, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový chléb s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Formu na chlebíček (30 cm) vymažeme rostlinným tukem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka, poté scedíme, rozmixujeme na kaši, do které vmícháme olej. Kaši necháme vychladnout v míse. |
3 | Do vychladlé kaše rozdrobíme droždí, vmícháme anýz, celozrnnou mouku a vločky. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut kynout. |
4 | Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracováváme a zároveň přidáváme slunečnicová semínka (část si jich odložíme na posypání chleba). Zpracovaný chleba vložíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. |
5 | Po upečení necháme chléb asi 15 minut chladnout ve formě, poté přeložíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. |