Recept

Bramborový chléb s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborový chléb s ovesnými vločkami 5 1
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61182

Ingredience

Na vaření brambor
250 g Brambory
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na těsto
3 špetka Anýz mletý
42 g Droždí
300 g Mouka pšeničná celozrnná
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slunečnice - semena
20 g Tuk rostlinný
200 g Vločky ovesné

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 108kJ
29% Sacharidy 106 g
33% Tuky 25 g
70% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Bramborový chléb s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Formu na chlebíček (30 cm) vymažeme rostlinným tukem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka, poté scedíme, rozmixujeme na kaši, do které vmícháme olej. Kaši necháme vychladnout v míse.

3

Do vychladlé kaše rozdrobíme droždí, vmícháme anýz, celozrnnou mouku a vločky. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut kynout.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracováváme a zároveň přidáváme slunečnicová semínka (část si jich odložíme na posypání chleba). Zpracovaný chleba vložíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut.

5

Po upečení necháme chléb asi 15 minut chladnout ve formě, poté přeložíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept