Recept

Vdolečky s ricottou a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61193

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
0,5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
270 ml Mléko polotučné
480 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
220 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
26% Sacharidy 95 g
19% Tuky 15 g
13% Sodík 263 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vdolečky s ricottou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

2

V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.

3

V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.

4

Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.

5

Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.

6

Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept