Listové šneky se sardelkami a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové šneky se sardelkami a olivami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61199 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 balení | Listové těsto |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na náplň | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
100 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
2 ks | Sardinky v oleji |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 123,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Rozmarýn sušený, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Listové šneky se sardelkami a olivami postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C. |
2 | Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty. |
3 | Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme. |
4 | Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu. |
5 | Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut. |
6 | Šneky necháme vychladnout a podáváme. |