Jednoduchý recept

Hlíva ústřičná na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hlíva ústřičná na kmíně 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6120

Ingredience

2 stroužek Česnek
150 g Hlíva ústřičná
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 073kJ
2% Sacharidy 7 g
68% Tuky 51 g
6% Sodík 117 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hlíva ústřičná na kmíně postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška.

2

Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a osolíme.

3

Obalíme v hladké mouce a na horkém oleji smažíme, dokud houby nezezlátnou.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Hlíva ústřičná na kmíně
Hlívu před rychlou úpravou vždy předem chvíli podusím, aby byla stravitelnější. Pak ji osuším a teprve ochutím a obalím. Smažení je pak velmi rychlá záležitost. Tak to upravená hlíva je křupavá a chutná. Doporučuju vyzkoušet a hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept