Koláč s pórkem a oříšky

100 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse utřeme měkký tvaroh s vejcem, 3 lžícemi olivového oleje a solí. Přidáme 180 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu), v které jsme rozmíchali kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií asi 45 minut odpočinout.
  • 3
    V mezičase připravíme náplň. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké proužky a na rozehřátém másle s olejem osmažíme, až zesklovatí. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme. Poté zalijeme mlékem. Chvíli povaříme, poté necháme vychladnout. Do vychladlého pórku přimícháme drobně posekané bylinky a ricottu, v níž jsme rozšlehali vejce, smetanu a polovinu piniových oříšků. Směs osolíme a okořeníme.
  • 4
    Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenčí placku, kterou vyložíme formu. Na těsto naklademe pórkovou náplň, rovnoměrně posypeme zbylými piniovými oříšky a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut, až koláč zezlátne. Po upečení necháme koláč lehce zchladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.