Recept

Koláč s pórkem a oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61206

Ingredience

2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Sůl
100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vejce slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
Na náplň
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Oříšky piniové
0,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Pórek
2 polévková lžíce Smetana kysaná
200 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 520kJ
23% Sacharidy 81 g
62% Tuky 47 g
19% Sodík 373 mg
51% Bílkoviny 29 g

Koláč s pórkem a oříšky postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

V míse utřeme měkký tvaroh s vejcem, 3 lžícemi olivového oleje a solí. Přidáme 180 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu), v které jsme rozmíchali kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií asi 45 minut odpočinout.

3

V mezičase připravíme náplň. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké proužky a na rozehřátém másle s olejem osmažíme, až zesklovatí. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme. Poté zalijeme mlékem. Chvíli povaříme, poté necháme vychladnout. Do vychladlého pórku přimícháme drobně posekané bylinky a ricottu, v níž jsme rozšlehali vejce, smetanu a polovinu piniových oříšků. Směs osolíme a okořeníme.

4

Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenčí placku, kterou vyložíme formu. Na těsto naklademe pórkovou náplň, rovnoměrně posypeme zbylými piniovými oříšky a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut, až koláč zezlátne. Po upečení necháme koláč lehce zchladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept