Jednoduchý recept

Studená houbová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61213

Ingredience

10 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
1 kávová lžička Tymián čerstvý
60 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
100 g žampiony crimini

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 241kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 4 g
35% Sodík 693 mg
4% Bílkoviny 2 g

Studená houbová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do mixeru dáme nakrájené žampiony, miso pastu, nasekanou cibuli, čerstvý tymián, stroužek česneku a špetku pepře. Přilijeme vodu, olivový olej a sójovou omáčku. Vše rozmixujeme dohladka.

2

Pokud bude omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody.

3

V chladničce omáčka vydrží až 4 dny.

Poznámka

Omáčku podáváme k syrové nebo podušené zelenině, výborně se hodí ke květákové kaši, quinoi nebo k rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept