Rychlé nakládané červené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé nakládané červené zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61246 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
60 ml | Ocet jablečný |
0,5 polévková lžíce | Sirup agávový Bio |
1 špetka | Sůl mořská |
180 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,2mg |
Vláknina | 945,0mg |
Vitamín A | 251,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sirup agávový Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rychlé nakládané červené zelí postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme očištěné, nakrouhané červené zelí, jablečný ocet, agávový sirup a špetku mořské soli. |
2 | Navrch položíme talíř nebo mísu se závažím a zelí necháme nejméně 6 hodin uležet v chladu. |
3 | V ledničce nakládané zelí vydrží až 5 dní. |
Poznámka
Nakládané zelí se hodí do wrapů nebo do salátů.