Recept

Koláč se smetanovým špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61258

Ingredience

Na těsto
4 polévková lžíce Hrách loupaný
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mandle plátky
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Smetana kysaná
60 g Sýr Parmezán
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
600 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 508kJ
18% Sacharidy 64 g
70% Tuky 53 g
31% Sodík 614 mg
56% Bílkoviny 31 g

Koláč se smetanovým špenátem postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170°C.

2

Do mísy prosejeme 200 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přidáme zbylé máslo, sůl a žloutek a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.

3

V mezičase připravíme náplň. Rozmražený, nejlépe listový špenát necháme na sítu okapat a poté drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a promícháme s okapaným špenátem. V míse promícháme smetanovou zálivku z kysané i sladké smetany s rozšlehanými vejci, strouhaným parmazánem, solí a kořením. Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku a vyložíme jím formu. Těsto vidličkou propícháme, dno přikryjeme pečicím papírem a posypeme sušeným hrachem. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut. Poté odstraníme hrách i papír. Korpus potřeme rozšlehaným bílkem, do korpusu navrstvíme špenátovou náplň, uhladíme, zalijeme smetanovou zálivkou a povrch posypeme plátky mandlí. Koláč pečeme 30 – 35 minut.

4

Upečený koláč necháme lehce zchladnout a teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept