Salát Caprese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Caprese
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61287 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
250 g | Mozzarella |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 382,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Caprese postup přípravy receptu:
1 | Omytá masitá rajčata nakrájíme na plátky, nejlépe vroubkovaným nožem. Plátky rozložíme na talíře. |
2 | Bochánek mozzarelly rozkrojíme na poloviny a položíme na rajčata. |
3 | Rajčata s mozzarellou zalijeme olivovým olejem a vše posypeme natrhanými lístky čerstvé bazalky. Nakonec podle chuti osolíme. |
Poznámka
Pokud možno použijeme mozzarellu Bufallo.
Salát byl výborný. Taková lehká večeře. Jen upřednostňuji skládat mozzarellu na menší kousky střídavě s rajčátky
Děkuji