Recept

Italská omáčka z rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61289

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 g Rajčata
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
19% Sodík 387 mg
5% Bílkoviny 3 g

Italská omáčka z rajčat postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.

2

Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.

3

Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.

4

Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.

5

Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept