Recept

Italské rizoto s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61292

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Houby sušené
150 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
320 g Rýže Carnarolli
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl mořská
200 ml Víno bílé
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 588kJ
3% Sacharidy 10 g
77% Tuky 58 g
30% Sodík 593 mg
15% Bílkoviny 8 g

Italské rizoto s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody.

2

V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže.

3

Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci.

4

Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.

Poznámka

Pokud možno použijeme sušené hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept