Jednoduchý recept

Okoun v citronové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61294

Ingredience

2 ks Citrony
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
600 g Okoun - filety
150 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Bazalka
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
3% Sacharidy 12 g
65% Tuky 49 g
10% Sodík 197 mg
54% Bílkoviny 30 g

Okoun v citronové omáčce postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.

2

Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.

3

Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.

4

Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept