Zapečené brambory s cuketou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s cuketou a olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61304 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Cuketa |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Bazalka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 857,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 317,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Sůl, Vejce slepičí, Bazalka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené brambory s cuketou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a rozložíme do pánve. Zalijeme mlékem a vaříme ne zcela doměkka. Vařené brambory z pánve vyjmeme, mléko uchováme. |
2 | Plátky brambor urovnáme na dno zapékací mísy, na ně dáme další vrstvu brambor, dále vrstvu na kolečka nakrájených cuket a posypeme nakrájenými olivami. |
3 | Vejce rozšleháme a přilijeme k nim mléko z pánve. Brambory zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zalijeme je připravenou vaječnou směsí a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. Před podáváním brambory pokapeme ještě trochou oleje a ozdobíme lístky čerstvé bazalky. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu vhodnou např. k rybám.