Jednoduchý recept

Telecí játra smažená ve vaječném těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6131

Ingredience

3 polévková lžíce Hrášek
600 g Játra telecí
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
15% Sodík 291 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí játra smažená ve vaječném těstě postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na plátky, odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce.

2

V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.

3

Připravené plátky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.

4

Plátky jater osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept