Recept

Vykostěné kuře s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 61310

Ingredience

100 g Celer bulvový
1500 g Kuře
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
Na nádivku
0,5 ks Cibule
150 ml Mléko plnotučné
100 g Moravské uzené maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,112 kcal
Kilojoule 4 653kJ
6% Sacharidy 20 g
99% Tuky 74 g
27% Sodík 533 mg
150% Bílkoviny 84 g

Vykostěné kuře s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Na nádivku nakrájíme drobně cibuli a osmažíme ji na másle. K orestované cibuli přidáme na drobno nakrájené tenké plátky uzeného a chvíli smažíme. Poté zalijeme mlékem a povaříme cca 3 minuty. Do větší mísy vsypeme rohlíky nakrájené na kostičky, rozšlehané vejce a drobně posekané petrželové nati. Zalijeme vychladlou směsí s mlékem, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme alespoň 20 minut odležet.

2

Omyté a osušené kuře vykostíme následujícím způsobem. Nejprve odřízneme křídla, poté kuře nařízneme od krku až k biskupu. Použijeme velmi ostrý nůž, kterým odřezáváme maso od kostí až k hrudní kosti. Dbáme, abychom neprořízli kůži. Celá kostra půjde oddělit, jen ještě vykostíme horní stehna, ve spodních kostech necháme. Vykostěné kuře uvnitř opepříme a osolíme.

3

Takto připravené kuře naplníme nádivkou tak, aby vznikl tvar kuřete. Kuře obalíme tenkým proužkem alobalu, aby se nerozpadlo, a vložíme do pekáče. Na kuře položíme lžíci másla, obložíme očištěnou a na klínky nakrájenou zeleninou, zalijeme vodou, posypeme drobně posekanými lístky tymiánu a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 10 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi hodinu.

4

Kuře před podáváním naporcujeme. Podáváme s upečenou zeleninou a přelité výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept