Jednoduchý recept

Dršťky na florentinský způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61315

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1000 g Dršťky vařené
1 ks Feferony
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
44% Sodík 883 mg
71% Bílkoviny 40 g

Dršťky na florentinský způsob postup přípravy receptu:

1

Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.

2

V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.

3

Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept