Černouškové

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
468 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléčnou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 2
    Předem připravené kouličky ze základního těsta ponoříme do rozpuštěné čokolády a necháme oschnout.
  • 3
    Fondán rozválíme a z bílého a žlutého vykrájíme formičkou ve tvaru květiny větší květy, z oranžového a zeleného fondánu vykrájíme malé kvítky.
  • 4
    Na každou kouličku připevníme žlutý, oranžový a zelený kvítek. Slepujeme je mezi sebou rozšlehaným bílkem. Bílé květy navlékneme zespodu na špejli a zdvihneme směrem k hlavičce jako límec. Z červeného fondánu vytvarujeme nos a pusu a nalepíme na obličej. Z bílého fondánu a zbylé čokolády vytvoříme figurkám oči.
  • 5
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 6
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 7
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 8
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 9
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.