Bílé ovečky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
95 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 2
    Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády a ihned je obalíme ve strouhaném kokosu. Necháme oschnout.
  • 3
    Z černého fondánu vytvarujeme ovečkám hlavičky, ouška a nožičky, z bílého fondáu oči a z červeného čumáčky.
  • 4
    Moučkový cukr utřeme s trochou vody na hustou polevu. Všechny díly pomocí polevy upevníme na kouličky.
  • 5
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 6
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 7
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 8
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 9
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.