Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61335

Ingredience

Na zdobení
300 g Cukr moučkový
50 g Fondán
8 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
50 g Čokoláda mléčná
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
70 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
40 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 086kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Včeličky postup přípravy receptu:

1

Moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou na hustou polevu. Přidáme kapku žlutého potravinářského barviva a promícháme. Do polevy namáčíme kouličky předem připravené ze základního těsta. Necháme oschnout.

2

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Pomocí zdobítka nebo párátka namalujeme rozpuštěnou čokoládou na kouličky obličej včelek a proužky na jejich těle.

3

Fondán rozválíme a vykrájíme z něj včelí křidélka. Zbylou polevou je přilepíme na strany kouliček.

4

Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

5

Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

6

Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

7

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

8

Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Poznámka

Kouličky ze základního těsta můžeme připravit den předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept