Jednoduchý recept

Hovězí na víně s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6134

Ingredience

3 polévková lžíce Brusinky
3 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
300 g Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 9 g
18% Sodík 350 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí na víně s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Mouku ochutíme solí a pepřem a obalíme v ní plátky masa.

2

Na rozpáleném oleji maso opečeme dohněda. Přemístíme na talíř a na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem a vínem, přivedeme k varu, zakryjeme, teplotu snížíme a dusíme dokud maso nezměkne. Cca 1hodinu.

3

Poté přidáme brusinky a dochutíme. Ještě 5min povaříme a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu použijeme např.bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept